0886 780 900
info@cognitivetrainings.com

Когнитивен коучинг

Когнитивен коучинг

В последните 10 – 20 години развитието на технологиите роди нови инструменти за изучаване на мозъка и неговите процеси, съответно отвори вратите към едно дълбоко и интегрирано разбиране на човека и неговите двигатели.

Когнитивен Коучинг съчетава знанията от Когнитивната и Невронаука и Коучинг техниките, за да ги превърне в значим инструмент за личностно и професионално развитие.

Всеки човек следва индивидуален път, подчинен на собствените му решения, на средата, в която живее, на миналите преживявания и на начините, по които са били формирани. С изминаване на времето, с възрастта, с промяна на средата, подредбата и функцията на тези преживявания, симулации и стереотипи изменят своята структура в различна степен от измененията на формиралите ги фактори. Това води до чувство на неудовлетворение от взетите решения, избор на грешен партньор, работа, занимания, до умножаване на житейските грешки. По този начин се усилва допълнително стреса. Ако това се случва непрекъснато, то може да доведе до развиване на психически, психосоматични или физически недостатъци.
Когнитивен Коучинг е процес на прочистване, пренареждане и обновяване на когнитивните процеси чрез осъзнаване и пренареждане на приоритети.

Инструктор

Лора Арнаудова

Виж профил

Форма за записване

Изберете среща (*)

Вашето име (*)

Вашият Email (*)

Вашият телефон (*)

Как се запознахте с Cognitive Trainings?
 Книги Печатни издания Интернет Телевизия Приятели